A Cleanroom is

only a clean room if it is cleaned by

TRU clean room cleaning logo
tru-logo
BEL

100 %

reiniging

Het reinigen en desinfecteren van een cleanroom wordt vaak aanzien als een standaard taak die door één ieder kan uitgevoerd worden mits training, maar niets is minder waar. Het reinigen van een cleanroom is een complexe taak waarbij een grondige opvolging nodig is.
De complexiteit start bij het opstellen van het reinigings- en desinfectieprogramma, dit gebeurt op basis van een analyse van o.a. de cleanroom klasse, aanwezige contaminanten, materiaal-en personeelsflow, …
Na het opstellen van het programma worden de juiste medewerkers voor de uitvoering geselecteerd.
De medewerkers worden getraind in cleanroom gedrag, reinigingsmethodiek (theorie en on- the-job) en de klant specifieke procedures zodat ze gekwalificeerd zijn om in de cleanroom te werken.
Tot slot worden de werkzaamheden en de cleanroom specialisten gemonitord, om ervoor te zorgen dat de reiniging en desinfectie steeds conform de normen gebeurd.
Bij afwezigheid van de vaste cleanroom specialist zal een getrainde backup de werkzaamheden steeds overnemen.

Een partnership met TRU betekent dat je blijvend beroep kan doen op onze expertise en ervaring. We denken graag met je mee.
TRU cleanroom picture

100 %

conform de norm

Op basis van onderstaand procesplan gaat TRU aan het werk. Hiermee garanderen wij dat uw cleanroom 100 % conform de norm blijft.

 

Opstellen van het reinigings- en desinfectie programma omvat:

 

-Een grondige analyse op basis van o.a. cleanroom klasse, aanwezige contaminanten, materiaal- en personeelsflow, …

-Op basis van de resultaten van de analyse worden de reinigingstaken en -frequentie bepaald

-Hierna bepalen we de te gebruiken materialen en middelen, deze zijn afhankelijk van de aanwezige cleanroom afwerkingen en – contaminanten.

-Het reinigings- en desinfectie plan wordt met u besproken

-Na akkoord, stellen we een reinigingsprocedure op waarin de verantwoordelijkheden, reinigingsschema’s, -methoden, -materialen en – middelen opgenomen zijn.

-Vanuit de procedure worden reinigingsdocumenten opgesteld waarop de reiniging wordt gedocumenteerd. Dit kan op papier, maar kan ook volledig digitaal in een systeem gevalideerd volgens 21CRF Part 11, Annex 11.

100%

focus

TRU is de enige specialist met 100% focus op hetgeen dat echt telt.

 

Uitvoeringsplan en monitoring:

 

-In de voorbereidingsfase starten wij met de selectie van de juiste medewerkers om de reiniging en desinfectie uit te voeren. Werken in een cleanroom is niet voor iedereen weggelegd. We gaan op zoek naar betrouwbare en zorgvuldige medewerkers, met oog voor detail, … medewerkers met een overwegend blauw profiel (volgens DISC).

-Het vast on site team en back-ups worden zorgvuldig getraind in de GMP academie en on site begeleid om te zorgen dat de opstart vlekkeloos gebeurd.

-Als de cleanroom specialisten aan het werk zijn worden er kwaliteitscontroles uitgevoerd op de uitvoerende- en de documentatietaken.

-Uiteraard zorgen wij voor een continu trainingsplan voor onze specialisten, zodat ze steeds onderlegd zijn in de laatste norm en technieken.

-Bijkomend worden de specialisten ook gecoacht zodat ze gelukkige werknemers zijn, die elke dag trots aan het werk gaan.

-Een partnership met TRU betekent dat je blijvend beroep kan doen op onze expertise en ervaring. We denken graag met je mee.

Start typing and press Enter to search