A Cleanroom is

only a clean room if it is cleaned by

TRU clean room cleaning logo
tru-logo
BEL

Opleidingen

in cleanroom cleaning

De reiniging en desinfectie van uw cleanroom uitbesteden aan een gespecialiseerde partner, is altijd een goed idee. Maar wilt u toch liever een beroep doen op uw eigen werkkrachten? Dan kunt u op ons rekenen voor een professionele opleiding rond cleanroomgedrag.

Tru Cleanroom cleaning opleidingen

Waarom zou u investeren in een opleiding?

Een cleanroom reinigen volgens de regels van de kunst is niet evident. Het is heel wat anders dan een gewone schoonmaak en vergt veel meer oog voor detail.

Waarom die regels zo streng zijn? Om de veiligheid van uw medewerkers en de kwaliteit van uw eindproduct te garanderen. Een foutieve reinigingstechniek, ontoereikende materialen, berusten in oude gewoontes … Het zijn stuk voor stuk gevaren die mogelijk contaminatie in uw cleanroom veroorzaken.

Wat kunt u verwachten?

Na een uitgebreide audit van het cleanroomgedrag in uw cleanrooms en steriele ruimtes stelt TRU een opleiding op maat voor u samen. We delen onze doorgedreven kennis met uw medewerkers en geven gericht advies.

Een opleiding door TRU bevat altijd deze elementen:

  • Wat is een cleanroom precies?
  • Hoe werkt een cleanroom?
  • Hoe ontstaat contaminatie?
  • Hoe reinigt u een cleanroom?
  • In welke volgorde werkt u het best?
  • Hoe belangrijk is correct cleanroomgedrag?
  • Wat is er anders dan bij een doorsnee schoonmaak?
  • Welke materialen zijn aan te raden en welke te vermijden?
  • Welke technieken zijn onmisbaar om ook onzichtbaar vuil te verwijderen?

Afhankelijk van de werkomgeving en de aanwezige kennis behandelen we sommige topics diepgaander dan andere. Zo weten apothekers in ziekenhuizen al perfect wat micro-organismen zijn, maar hebben zij misschien eerder nood aan een diepgaandere uitleg over de technieken en omkleedprocedures.

Omdat we vertrekken vanuit een totaalbenadering, bent u er zeker van dat we uw team klaarstomen voor de praktijk. Geen enkel vraagstuk rond cleanroomgedrag blijft onbesproken.

Onze interne opleidingen

U leest het: een specialist in cleanroom cleaning word je niet zomaar. De juiste kennis én mentaliteit zijn van essentieel belang om de job correct uit te voeren. Dat geldt nog meer voor onze eigen medewerkers. Pas na een strenge selectieprocedure, een off-site scholing én een specifieke training ter plaatse starten ze op bij een bedrijf. Bovendien krijgen onze cleanroom cleaners jaarlijks een herhalingscursus om hun kennis up-to-date te houden.

Wilt u de reiniging en desinfectie van uw cleanrooms toevertrouwen aan uw eigen medewerkers?

Schakel ons dan in voor een grondige opleiding in cleanroomgedrag. Neem contact op voor meer informatie

Start typing and press Enter to search