Het coronavirus duikt stilaan in meer Europese landen op, waaronder ook in onze buurlanden. De Wereldgezondheidsorganisatie roept op tot actie om de verspreiding in te dijken.

Coronavirussen zijn een familie van virussen die ziekten veroorzaken, gaande van een onschuldige verkoudheid tot ernstige ziekten zoals MERS-CoV en SARS-CoV. Covid-19 is een nieuwe stam die nog niet eerder bij de mens is vastgesteld.

Wij kunnen zelf mee helpen om de verspreiding van het virus in te dijken. De manier waarop het virus zich verspreidt is, vooral via de lucht en via direct contact. Mondmaskers zijn het meest bekend en meest zichtbare voorbeeld. Maar mondmaskers zijn enkel effectief voor de patiënten die zelf besmet zijn en voor het zorgpersoneel hebben de maskers eveneens zin.

Wat heeft dan wel zin?

Je handen goed en regelmatig wassen volgens de juiste techniek en daarnaast je handen desinfecteren. Dat is op dit moment de beste manier om de verspreiding van het virus in te dijken en om jezelf te beschermen voor het virus.

Raadpleeg de juiste techniek voor het wassen van je handen. Na het wassen van je handen kan je deze nog extra ontsmetten met een desinfecterende gel.

Enkele bijkomende tips:

  • Hou je nagels kort en zuiver
  • Was je handen regelmatig, zeker als je op plaatsen bent geweest waar veel mensen samenkomen.
  • Droog je handen met een papieren doekje (vermijd handblazers)
  • Raak zo min mogelijk je ogen, neus en mond aan (tenzij je net je handen grondig hebt gewassen)
  • Gebruik zakdoekjes tijdens het niezen en hoesten
  • Maak regelmatig schoon, zeker oppervlakken die regelmatig gebruikt/aangeraakt worden door verschillende mensen

Hulp nodig in je organisatie om de juiste maatregelen te treffen? Contacteer TRU, we zijn de specialist in het reinigen van ruimtes waar zowel stof als micro-organismen geweerd worden.

Meer info over Corona op de website van de overheid.

Start typing and press Enter to search