Testimonial Andreas - TRUAndreas (37) uit Boutersem werkt sinds september 2021 voor TRU bij onze klant VWR. Daar is hij verantwoordelijk voor tal van logistieke taken en is hij cleanroom cleaner. Het bedrijf in Haasrode is een bekende distributeur in de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. Of Andreas voldoening haalt uit zijn job? Dat laten we hem graag zelf vertellen!

Van uitgeblust naar uitblinken

“Ik was vastgeroest in mijn job als orderpicker. Er was meer sprake van sleur dan van fun. En hoewel ik hogerop wilde raken, waren er geen toekomstperspectieven. Bovendien werd de job me ook fysiek te zwaar en wilde ik dichter bij huis werken, omdat ik vader geworden was. Tijd voor iets nieuws, dus!

Op een dag spotte mijn vrouw een vacature als cleanroom cleaner bij TRU. De gedachte alleen al maakte me gelukkig. Na een succesvol sollicitatiegesprek startte ik bij VWR, op amper tien minuten rijden van bij mij thuis.”

Een extra dimensie

“Hoewel ik nog geen ervaring had in de cleanroomsector, werkte ik voorheen acht jaar in de voedingsindustrie. Toen ik tijdens mijn opleiding bij TRU de strenge reinigingsprocedures kreeg aangeleerd, bleken er een aantal raakvlakken.

De training was heel intensief maar uiteraard essentieel om mijn taken goed te kunnen uitvoeren. Vooral leren over de reden waarom de procedures zo strikt zijn, vond ik enorm boeiend. Dan pas besef je hoe groot je verantwoordelijkheid is als cleanroom cleaner. Samen met de rest van het team sta je in voor de veiligheid van je collega’s én de eindklant.”

Een gevarieerde werkweek

“Ik bepaal grotendeels zelf mijn dagindeling en geniet van die zelfstandigheid. Dagelijks voer ik tussen 10 en 16 uur logistieke taken uit en verwerk ik het chemisch afval. Daarvoor komen mijn heftruck- en reachtruckbrevet goed van pas. Van 16 tot 18 uur focus ik vervolgens op de reiniging van de cleanrooms. Op vrijdag ziet mijn dag er ietsje anders uit. Dan ga ik samen met andere leden van het TRU-team van 13 tot 17 uur aan de slag. Samen reinigen en desinfecteren we de cleanrooms tot in het kleinste detail, zodat we voldaan het weekend kunnen tegemoetgaan.”

Gezonde ambitie

“Vertrouwen is de basis van een gezonde werkrelatie. Maar dat is niet vanzelfsprekend. In heel mijn carrière ben ik nog nooit zo graag ’s ochtends naar mijn werk vertrokken. Ik ben oprecht onder de indruk van de bedrijfscultuur. CEO Vanessa is begaan met alle werknemers en gelooft in de kwaliteiten van haar personeel. Dat werkt enorm motiverend. Ik steek mijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken. Ik heb nu al heel wat verantwoordelijkheden, geef opleidingen en stuur het team op vrijdagen aan. Maar als er zich opportuniteiten voordoen, weet Vanessa dat ze altijd aan mij mag denken.”

Wil je ook aan de slag als cleanroom cleaner? Check onze huidige vacatures.

Start typing and press Enter to search